Obilježen Međunarodni dan volontera: Uručena priznanja istaknutim ustanovama, organizacijama i volonterima

Danas je obilježen 5. decembar, u svijetu poznat kao Međunarodni dan volontera.

Za dobru saradnju i razvoj humanosti, ovim povodom Opštinska organizacija Crvenog krsta Gacko priznanje Srebrni znak Crvenog krsta Republike Srpske uručila je Javnoj ustanovi „Informativno – kulturni centar Gacko i Udruženjima Dobrovoljni davaoci krvi „Gacko“ i „Sveti Simeon Mirotočivi“.

Osim ovih priznanja, zahvalnice Crvenog krsta Republike Srpske uručene su za osam volontera, mahom srednjoškolaca. Za predan rad i razvijen osjećaj za humanost i volonterizam koji pružaju kroz sve programske aktivnosti ove organizacije, zahvalnice su dobili
Bojan Lažetić, Slaviša Buha, Lenka Ružić, Stefan Šupić, Uroš Šojić, Dijana Kovačević, Jana Mastilović i Radojka Marković.

Sekretar Crvenog krsta Gacko, Branislav Arnautović, zahvalio se volonterima na njihovom doprinosu i radu. Kada se podvuče crta, Crveni krst i tokom ove godine provodio je ranije planirane aktivnosti koje su postale tradicionalne u njihovom kalendaru obilježavanja.

„Okosnica rada naše organizacije su mladi. Učimo djecu zdravom životu, da budu humani i dobri ljudi. Imamo aktivnosti gdje određeni broj djece prođe obuku prve pomoći, šaljemo djecu podmlatka na kampove koje organizuje Crveni krst RS, kao i srednjoškolce na kamp za mlade, gdje stiču zvanje instruktora iz različitih oblasti. I to su samo neke od naših aktivnosti, uključujući i prikupljanje pomoći u liječenju“ – rekao je Arnautović.

Decembar je mjesec solidarnosti, ističu u ovoj organizaciji. U saradnji sa drugim organizacijama i udruženjima nastojaće da  budu dio Božićnog humanitarnog turnira, kako bi one porodice koje su u socijalnoj potrebi predstojeće praznike provele onako kako zaslužuju i kako dolikuje.

Mladi su zainteresovani za volonterizam, zaključuje Arnautović. Priznaje da kapacitet prostorijama u kojima funkcioniše ova organizacija nije dovoljan, te ostaje nada da će u saradnji sa ostalim organizacijama i udruženjima sa kojima blisko sarađuju iznaći prostorije u kojima će mladi imati prilike za druženje i rad, u sferi svojih interesovanja.

Podijelite vijest