Обиљежен Међународни дан волонтера: Уручена признања истакнутим установама, организацијама и волонтерима

Данас је обиљежен 5. децембар, у свијету познат као Међународни дан волонтера.

За добру сарадњу и развој хуманости, овим поводом Општинска организација Црвеног крста Гацко признање Сребрни знак Црвеног крста Републике Српске уручила је Јавној установи „Информативно – културни центар Гацко и Удружењима Добровољни даваоци крви „Гацко“ и „Свети Симеон Мироточиви“.

Осим ових признања, захвалнице Црвеног крста Републике Српске уручене су за осам волонтера, махом средњошколаца. За предан рад и развијен осјећај за хуманост и волонтеризам који пружају кроз све програмске активности ове организације, захвалнице су добили
Бојан Лажетић, Славиша Буха, Ленка Ружић, Стефан Шупић, Урош Шојић, Дијана Ковачевић, Јана Мастиловић и Радојка Марковић.

Секретар Црвеног крста Гацко, Бранислав Арнаутовић, захвалио се волонтерима на њиховом доприносу и раду. Када се подвуче црта, Црвени крст и током ове године проводио је раније планиране активности које су постале традиционалне у њиховом календару обиљежавања.

„Окосница рада наше организације су млади. Учимо дјецу здравом животу, да буду хумани и добри људи. Имамо активности гдје одређени број дјеце прође обуку прве помоћи, шаљемо дјецу подмлатка на кампове које организује Црвени крст РС, као и средњошколце на камп за младе, гдје стичу звање инструктора из различитих области. И то су само неке од наших активности, укључујући и прикупљање помоћи у лијечењу“ – рекао је Арнаутовић.

Децембар је мјесец солидарности, истичу у овој организацији. У сарадњи са другим организацијама и удружењима настојаће да  буду дио Божићног хуманитарног турнира, како би оне породице које су у социјалној потреби предстојеће празнике провеле онако како заслужују и како доликује.

Млади су заинтересовани за волонтеризам, закључује Арнаутовић. Признаје да капацитет просторијама у којима функционише ова организација није довољан, те остаје нада да ће у сарадњи са осталим организацијама и удружењима са којима блиско сарађују изнаћи просторије у којима ће млади имати прилике за дружење и рад, у сфери својих интересовања.

Подијелите вијест