Novogodišnji paketići za djecu Udruženja “Rastimo zajedno”

U Udruženju za djecu sa posebnim potrebama “Rastimo zajedno” Gacko, novogodišnje paketiće za korisnike udruženja danas su podijelili njihovi, sada već prijatelji, koji se sa njima druže pred Srpsku novu godinu. 

Mališani su se prvo družili sa srednjoškolcima SŠC “Pero Slijepčević” Gacko, članovima Asocijacije srednjoškolaca u BiH, koji su ih darovali sa 15 poklončića.

Druženje je nastavljeno sa navijačkom grupom “Delije” Gacko. Po tradiciji, grupa Delija pred Srpsku novu godinu posjeti djecu Udruženja i obraduje ih novogodišnjim darovima. Ukupno 32 poklona danas su bili razlog za sreću i osmijeh mališana.

Na ovom humanom gestu, kojim iskazuju pažnju, ljubav i poštovanje, u ime djece ali i ove ustanove, zahvalila se predsjednik upravnog odbora, Gordana Kekić. “Zadovoljstvo mi je što ste svi bili naši gosti danas i što ste i ove godine obradovali naše korisnike, čime još jednom po ko zna koji put pokazujete da poštujete različitost”, rekla je Kekić. 

Ljubav i energiju koju primaju, žele i da podijele, ističu u Udruženju, pa su tako osim svojih korisnika odlučili poklonima da obraduju i nekoliko djece bez roditelja sa područja naše opštine.

Ove godine je po prvi put ostvarena saradnja i sa Crvenim krstom iz Trebinja, koji je donirao 24 novogodišnja poklona i oko 15 paketića sa igračkama i odjećom. Mališana su se sjetili i predstavnici RiTE Gacko, koji su djecu obradovali sa 46 novogodišnjih darova.

Podijelite vijest