Новогодишњи пакетићи за дјецу Удружења “Растимо заједно”

У Удружењу за дјецу са посебним потребама “Растимо заједно” Гацко, новогодишње пакетиће за кориснике удружења данас су подијелили њихови, сада већ пријатељи, који се са њима друже пред Српску нову годину. 

Малишани су се прво дружили са средњошколцима СШЦ “Перо Слијепчевић” Гацко, члановима Асоцијације средњошколаца у БиХ, који су их даровали са 15 поклончића.

Дружење је настављено са навијачком групом “Делије” Гацко. По традицији, група Делија пред Српску нову годину посјети дјецу Удружења и обрадује их новогодишњим даровима. Укупно 32 поклона данас су били разлог за срећу и осмијех малишана.

На овом хуманом гесту, којим исказују пажњу, љубав и поштовање, у име дјеце али и ове установе, захвалила се предсједник управног одбора, Гордана Кекић. “Задовољство ми је што сте сви били наши гости данас и што сте и ове године обрадовали наше кориснике, чиме још једном по ко зна који пут показујете да поштујете различитост”, рекла је Кекић. 

Љубав и енергију коју примају, желе и да подијеле, истичу у Удружењу, па су тако осим својих корисника одлучили поклонима да обрадују и неколико дјеце без родитеља са подручја наше општине.

Ове године је по први пут остварена сарадња и са Црвеним крстом из Требиња, који је донирао 24 новогодишња поклона и око 15 пакетића са играчкама и одјећом. Малишана су се сјетили и представници РиТЕ Гацко, који су дјецу обрадовали са 46 новогодишњих дарова.

Подијелите вијест