Nedjelja djeteta obilježena i u udruženju “Rastimo zajedno”

U okviru sedmice u kojoj se podsjećamo na dječija prava, korisnici udruženja “Rastimo zajedno” danas su kroz druženje i zabavu sa svojim prijateljima obilježili Nedjelju djeteta. U već tradicionalnim “Igrama bez granica” pomogli su im volonteri Crvenog krsta, srdnjoškolci i osnovaca, mališani Dječijeg vrtića kao i predstavnici Centra za socijalni rad. Za sve učesnike domaćini su pripremili nagrade, a najbolji su dobili i diplome.

Da je ova sedmica samo podsjetnik da djecu trebamo čuvati, poštovati i voljeti svaki dan, pozdravljajući sve istakla je predsjednik Upravnog odbora ove ustanove, Gordana Kekić.

“Danas su naši korisnici uz pomoć prijatelja  kroz igru i druženje obilježili Nedjelju djeteta. Djeca su naša budućnost. Ovogodišnji slogan “Vjerujem u sebe” govori nam da svi koji su iključeni u proces vaspitanja, odgajanja i obrazovanja djece treba da stvore djeci samopouzdanje i samopoštovanje, kako bi u budućnosti mogli da postignu neke rezultate. Svi koji učestvujemo u obilježavaju sedmice poštovanja dječijih prava, podržavamo različitost i uvažavamo ovu djecu”, rekla je Kekić.

Nedjelja djeteta ove godine obilježava se od 1. do 7. oktobra, pod sloganom “Vjerujem u sebe”.

 

 

Podijelite vijest