Недјеља дјетета обиљежена и у удружењу “Растимо заједно”

У оквиру седмице у којој се подсјећамо на дјечија права, корисници удружења “Растимо заједно” данас су кроз дружење и забаву са својим пријатељима обиљежили Недјељу дјетета. У већ традиционалним “Играма без граница” помогли су им волонтери Црвеног крста, срдњошколци и основаца, малишани Дјечијег вртића као и представници Центра за социјални рад. За све учеснике домаћини су припремили награде, а најбољи су добили и дипломе.

Да је ова седмица само подсјетник да дјецу требамо чувати, поштовати и вољети сваки дан, поздрављајући све истакла је предсједник Управног одбора ове установе, Гордана Кекић.

“Данас су наши корисници уз помоћ пријатеља  кроз игру и дружење обиљежили Недјељу дјетета. Дјеца су наша будућност. Овогодишњи слоган “Вјерујем у себе” говори нам да сви који су икључени у процес васпитања, одгајања и образовања дјеце треба да створе дјеци самопоуздање и самопоштовање, како би у будућности могли да постигну неке резултате. Сви који учествујемо у обиљежавају седмице поштовања дјечијих права, подржавамо различитост и уважавамо ову дјецу”, рекла је Кекић.

Недјеља дјетета ове године обиљежава се од 1. до 7. октобра, под слоганом “Вјерујем у себе”.

 

 

Подијелите вијест