Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Nastavljeni radovi na dogradnji vodovodnog sistema sa izvorišta Pridvorica

Radovi na dogradnji vodovodnog sistema opštine Gacko su nastavljeni, danas je to potvrdio načelnik Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu Opštine Gacko, Aleksa Zelenović. Kako je istakao, prilikom obilaska terena naših predstavnika iz projektnog implementacionog tima gradilištu po projektu „Dogradnja vodovodnog sistema opštine Gacko“, dana 15.07.2020. godine, te 23. i 29.07.2020. godine, utvrđeno je da su u toku građevinski radovi na pripremi radnog pojasa širine 8 m za postavljanje i montažu cijevi potisnog cjevovoda na potezu PS 2-P 2 i pripadajućih instalacija (struja i optički kabl).

Ova dionica dužine 911 m po projektu, do sada je pripremljena na dužini od oko 600 m. Radovi se nastavljaju dalje sa dvije mašine – bager rovokopač i buldozerom, kao i drugim pomoćnim mašinama sa potrebnom radnom snagom.

Kako je rekao Zelenović, radovi su usklađeni sa predviđenom dinamikom i potpisanim i ovjerenim varijacionim nalogom od strane izvođača radova, nadzornog organa, investitora i Tima za upravljanjem projektom – WATSAN RS.

Zelenović je podsjetio da je projektom predviđena izgradnja cjevovoda dužine oko 12 km, dvije pumpne stanice, tri prekidne komore i dva rezervoara. Vrijednost radova je oko 5,5 miliona maraka. Iz kredita Evropske investicione banke biće izdvojeno 2,5 miliona maraka, odnosno 50 % ukupnog novca, grant Evropske unije iznosi 500.000 evra, dok će Opština Gacko sufinansirati radove sa 1,7 miliona maraka.

Glavni izvođač radova je „Buk Promet“ Bijeljina, a podizvođači su „Antikorozija“ Gacko i „Konstruktor inženjering“ Bileća.

U prilogu teksta nalaze se fotografije radova iz pravca „Vranjski do – Podnožje uspona“ i drugi pravac „Podnožje uspona – Zurovići“ gdje se radovi izvode paralelno.

Podijelite vijest