Najava: Projekcija filma “Toma”

Dugo očekivani film “Toma”, režisera Dragana Bjelogrlića, biće prikazan u Domu kulture u Gacku, u ponedeljak, 18. oktobra. Film će biti prikazan u dva termina i to od 17.30 časova i od 20.00 časova.
Cijena ulaznice je 4 KM.

Originalni naslov: Toma
Režiser: Dragan Bjelogrlić
Glumci: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, u ulozi majke – Mirjana Karanović
Trajanje filma: 140 min.
Žanr: biografski

Film Toma je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film ćemo pratiti i živote poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih.

Toma je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku koga ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao, već i kao jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje liječenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenejvicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Ulaznice u pretprodaji svakim radnim danom od 8-15 časova u prostorijama JU”KSC” Gacko ili na blagajni JU “KSC”, sat vremena prije početka projekcije.

Podijelite vijest