Најава: Пројекција филма “Тома”

Дуго очекивани филм “Тома”, режисера Драгана Бјелогрлића, биће приказан у Дому културе у Гацку, у понедељак, 18. октобра. Филм ће бити приказан у два термина и то од 17.30 часова и од 20.00 часова.
Цијена улазнице је 4 КМ.

Оригинални наслов: Тома
Режисер: Драган Бјелогрлић
Глумци: Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Колак, у улози мајке – Мирјана Карановић
Трајање филма: 140 мин.
Жанр: биографски

Филм Тома је један импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, баш као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у умјетничком миљеу тадашње Југославије. Поред Томе, кроз филм ћемо пратити и животе познатих умјетника тог времена: Зорана Радмиловића, Мике Антића, Тозовца и других.

Тома је биографски филм о Томи Здравковићу, човјеку кога не памтимо само по његовим пјесмама и начину на који их је пјевао, већ и као једног великог боема – по понашању и у души. Филм прати две линије радње: 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње лијечење Томе и како се то познаство претвара у пријатељство. Друга линија прати Томин живот: од дјетињства у Печенејвицма, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души.

Улазнице у претпродаји сваким радним даном од 8-15 часова у просторијама ЈУ”КСЦ” Гацко или на благајни ЈУ “КСЦ”, сат времена прије почетка пројекције.