Najava: Predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske “Sinovi umiru prvi”

U nedelju, 19. juna u Domu kulture u Gacku biće odigrana nagrađivana predstava Narodnog pozorišta Republike Srpske “Sinovi umiru prvi”.

Predstava počinje u 20 časova, a biće izvedena u okviru akcije „Narodno sa narodom“, koju organizuje Narodno pozorište Republike Srpske.

Komad rađen po tekstu Mate Matišića, u režiji Marka Misirače, postavljen je na scenu nacionalnog teatra Srpske 2016. godine.

Radnja se odvija u okolini Banjaluke, a Matišićev komad u banjalučkoj verziji i dalje, kako zapisuje dramaturg Ivan Velisavljević, čuva emotivnost, humor i vještu kompoziciju originala, uz nastojanje da gledaoce primora na razmišljanje o ideološkim temeljima i o ludilu ekonomije mržnje i smrti.

Uloge tumače: Dragoslav Medojević, Nataša Ivančević, Aleksandar Stojković, Miljka Brđanin, Boško Đurđević, Goran Jokić, Ljubiša Savanović, Zlatan Vidović, Svetlana Popović, Đorđe Marković, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Zoran Stanišić.

Iz pozorišne kuće od republičkog značaja navode da realizaciju projekta „Narodno sa narodom“ namjeravaju nastaviti kao dugoročno razvijanje pozorišnog života u Republici Srpskoj.

Ulaz je slobodan.

Print
Podijelite vijest