Најава: Представа Народног позоришта Републике Српске “Синови умиру први”

У недељу, 19. јуна у Дому културе у Гацку биће одиграна награђивана представа Народног позоришта Републике Српске “Синови умиру први”.

Представа почиње у 20 часова, а биће изведена у оквиру акције „Народно са народом“, коју организује Народно позориште Републике Српске.

Комад рађен по тексту Мате Матишића, у режији Марка Мисираче, постављен је на сцену националног театра Српске 2016. године.

Радња се одвија у околини Бањалуке, а Матишићев комад у бањалучкој верзији и даље, како записује драматург Иван Велисављевић, чува емотивност, хумор и вјешту композицију оригинала, уз настојање да гледаоце примора на размишљање о идеолошким темељима и о лудилу економије мржње и смрти.

Улоге тумаче: Драгослав Медојевић, Наташа Иванчевић, Александар Стојковић, Миљка Брђанин, Бошко Ђурђевић, Горан Јокић, Љубиша Савановић, Златан Видовић, Светлана Поповић, Ђорђе Марковић, Владимир Ђорђевић, Рок Радиша и Зоран Станишић.

Из позоришне куће од републичког значаја наводе да реализацију пројекта „Народно са народом“ намјеравају наставити као дугорочно развијање позоришног живота у Републици Српској.

Улаз је слободан.

Print
Подијелите вијест