Najava: Počinje tradicionalno takmičenje “Djeca u saobraćaju 2014”

Auto-moto savez Republike Srpske u skladu sa Planom obrazovnih i preventivnih aktivnosti, sprovešće tradicionalno saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola Republike Srpske, pod nazivom, “Djeca u saobraćaju 2014“.

Tim povodom, Auto-moto društvo Gacko u saradnji sa osnovnom školom, u subotu 26. aprila sa početkom u 11 sati, organizuje kvalifikaciono takmičenje, u kojem će učestvovati ekipe sastavljene od četiri učenika, dva dječaka i dvije djevojčice. I ove godine, takmičarski dio provešće se u dvije discipline: poznavanje pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju (teoretski dio) i vožnja na poligonu spretnosti.

Republičko takmičenje održaće se 22. i 23. maja 2014. godine, u Banji Vrućici kod Teslića.

Takođe, AMS Republike Srpske i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, u okviru takmičenja “Djeca u saobraćaju 2014”, planirali su da organizuju predstavljanje i nagrađivanje najboljih likovnih i literarnih radova na temu “Bezbjednost djece u saobraćaju”. Najbolji likovni radovi biće izloženi 22. i 23. maja, dok će najbolji literarni radovi biti pročitani 24. maja na završnoj manifestaciji u sklopu takmičenja “Djeca u saobraćaju 2014”, u Banji Vrućici kod Teslića.

AMS RS i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS obezbjediće prikladne nagrade za prvo, drugo i treće mjesto u disciplini likovnih i literarnih radova. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i priznanja za najbolje plasirane učenike kako u disciplinama iz poznavanja saobraćajnih pravila, tako i u disciplinama likovnih i literarnih radova održaće se 24. maja u Banji Vrućici.

Podijelite vijest