Најава: Почиње традиционално такмичење “Дјеца у саобраћају 2014”

Ауто-мото савез Републике Српске у складу са Планом образовних и превентивних активности, спровешће традиционално саобраћајно-образовно такмичење ученика основних школа Републике Српске, под називом, “Дјеца у саобраћају 2014“.

Тим поводом, Ауто-мото друштво Гацко у сарадњи са основном школом, у суботу 26. априла са почетком у 11 сати, организује квалификационо такмичење, у којем ће учествовати екипе састављене од четири ученика, два дјечака и двије дјевојчице. И ове године, такмичарски дио провешће се у двије дисциплине: познавање правила безбједног понашања у саобраћају (теоретски дио) и вожња на полигону спретности.

Републичко такмичење одржаће се 22. и 23. маја 2014. године, у Бањи Врућици код Теслића.

Такође, АМС Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја РС, у оквиру такмичења “Дјеца у саобраћају 2014”, планирали су да организују представљање и награђивање најбољих ликовних и литерарних радова на тему “Безбједност дјеце у саобраћају”. Најбољи ликовни радови биће изложени 22. и 23. маја, док ће најбољи литерарни радови бити прочитани 24. маја на завршној манифестацији у склопу такмичења “Дјеца у саобраћају 2014”, у Бањи Врућици код Теслића.

АМС РС и Агенција за безбједност саобраћаја РС обезбједиће прикладне награде за прво, друго и треће мјесто у дисциплини ликовних и литерарних радова. Проглашење побједника и додјела награда и признања за најбоље пласиране ученике како у дисциплинама из познавања саобраћајних правила, тако и у дисциплинама ликовних и литерарних радова одржаће се 24. маја у Бањи Врућици.

Подијелите вијест