Najava: „Dani košute“ u Gacku

Turistička organizacija opštine Gacko 08. i 09. maja, po drugi put organizuje manifestaciju pod nazivom “Dani košute”.

Ova manifestacija tradicionalne hrane i pića, zaboravljenih zanata i narodnog stvaralaštva, ima za cilj da promoviše specifičnu gastro ponudu ovog područja, te da njeguje nacionalnu kulturu, stvaralaštvo i duhovnu baštinu.

Dani košute počinju u četvrtak, 08. maja, izložbom slika iz arhivske građe, posvećene knezu Pavlu Karađorđeviću, u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ Gacko. Izložbu, koja će biti upriličena u Domu kulture u Gacku, sa početkom u 20:00 sati, otvaraju kneginja Jelisaveta Karađorđević i direktor arhiva Jugoslavije, Miladin Milošević.

U petak, 09. maja, na platou ispred novog hrama Svete Trojice, od 08 – 13 sati, ova turistička manifestacija biće nastavljena izložbom tradicionalnih rukotvorina, gastro ponude gatačkog kraja, kao i ručnih radova.  Osim domaćih izlagača, ove godine će učešće uzeti i izlagači iz ostalih opština Istočne Hercegovine.

Pozivaju se svi građani da svojim učešćem, ali i posjetom, uveličaju ovu turističku manifestaciju, za koju se vjeruje da će prerasti u tradiciju.

Pokrovitelj manifestacije je opština Gacko.

Podijelite vijest