Најава: „Дани кошуте“ у Гацку

Туристичка организација општине Гацко 08. и 09. маја, по други пут организује манифестацију под називом “Дани кошуте”.

Ова манифестација традиционалне хране и пића, заборављених заната и народног стваралаштва, има за циљ да промовише специфичну гастро понуду овог подручја, те да његује националну културу, стваралаштво и духовну баштину.

Дани кошуте почињу у четвртак, 08. маја, изложбом слика из архивске грађе, посвећене кнезу Павлу Карађорђевићу, у организацији СПКД „Просвјета“ Гацко. Изложбу, која ће бити уприличена у Дому културе у Гацку, са почетком у 20:00 сати, отварају кнегиња Јелисавета Карађорђевић и директор архива Југославије, Миладин Милошевић.

У петак, 09. маја, на платоу испред новог храма Свете Тројице, од 08 – 13 сати, ова туристичка манифестација биће настављена изложбом традиционалних рукотворина, гастро понуде гатачког краја, као и ручних радова.  Осим домаћих излагача, ове године ће учешће узети и излагачи из осталих општина Источне Херцеговине.

Позивају се сви грађани да својим учешћем, али и посјетом, увеличају ову туристичку манифестацију, за коју се вјерује да ће прерасти у традицију.

Покровитељ манифестације је општина Гацко.

Подијелите вијест