Načelnik Milinković ugostio najmlađe članove PK “We dance”

Uspjesi na nedavno održanim takmičenjima bili su jedan od razloga da članovi Plesnog kluba “We dance” iz Gacka, i to oni najmlađi, posjete Opštinu Gacko i načelnika dr Ognjena Milinkovića. U srdačnom razgovoru sa mališanima, koji trenirajući ovaj sport stvaraju i dobre navike za zdrav život, načelnik Milinković je potvrdio da će se Opština i u buduće naći ovoj talentovanoj djeci.

“Zaista je lijepo kad ovako mala djeca dođu sa medaljama koje već osvajaju, sa svojih pet, šest, pa čak i četiri godine. Uprkos brzom načinu života, savremenim tehnologijama, ipak sport i druženje još uvijek su u prvom planu i to je ono što razvija zdrav duh i zdrav život kod omladine. Ovaj klub je primjer toga i Opština Gacko će svakako podržati njihove napore i u budućnosti”, rekao je Milinković.

Četvorogodišnja Sara Lozo, koja je i najmlađi član kluba, ponosno je načelniku Milinkoviću pokazala svoju medalju sa jednog od prethodnih takmičenja, koju je, ovom prilikom, ponosno nosila na današnjem prijemu.

Gimnazijalka Anja Mastilović od ove godine aktivno je preuzela ulogu trenera, a u tome joj pomažu i treneri koji dolaze iz Nevesinja. Načelnika je upoznala sa najznačajnijim rezultatima koje su postigli u prethodnom periodu.

“Na državnom prvenstvu u Ljubuškom osvojili smo dva prva mjesta, i jedno četvrto. To je bilo zahtjevnije takmičenje i veća organizacija i zadovoljna sam našim uspjehom. Na internacionalnom turniru u Mostaru, gdje je bila velika konkurencija i mnogo klubova, takođe smo osvojili dva prva mjesta”, kazala je Mastilović.

Plesni klub “We dance” treninge organizuje dva puta sedmično. Trenutno broji 20 članova koji su podijeljeni u tri kategorije.

Anja je dodala da se klub obnavlja od 2022. godine i trude se da privuku što više članova ali i da ostvare što bolje rezultate na takmičenjima. Podrška opštine u tom smislu neće izostati, zaključio je načelnik opštine, dr Ognjen Milinković.

Podijelite vijest