Начелник Милинковић угостио најмлађе чланове ПК “We dance”

Успјеси на недавно одржаним такмичењима били су један од разлога да чланови Плесног клуба “We dance” из Гацка, и то они најмлађи, посјете Општину Гацко и начелника др Огњена Милинковића. У срдачном разговору са малишанима, који тренирајући овај спорт стварају и добре навике за здрав живот, начелник Милинковић је потврдио да ће се Општина и у будуће наћи овој талентованој дјеци.

“Заиста је лијепо кад овако мала дјеца дођу са медаљама које већ освајају, са својих пет, шест, па чак и четири године. Упркос брзом начину живота, савременим технологијама, ипак спорт и дружење још увијек су у првом плану и то је оно што развија здрав дух и здрав живот код омладине. Овај клуб је примјер тога и Општина Гацко ће свакако подржати њихове напоре и у будућности”, рекао је Милинковић.

Четворогодишња Сара Лозо, која је и најмлађи члан клуба, поносно је начелнику Милинковићу показала своју медаљу са једног од претходних такмичења, коју је, овом приликом, поносно носила на данашњем пријему.

Гимназијалка Ања Мастиловић од ове године активно је преузела улогу тренера, а у томе јој помажу и тренери који долазе из Невесиња. Начелника је упознала са најзначајнијим резултатима које су постигли у претходном периоду.

“На државном првенству у Љубушком освојили смо два прва мјеста, и једно четврто. То је било захтјевније такмичење и већа организација и задовољна сам нашим успјехом. На интернационалном турниру у Мостару, гдје је била велика конкуренција и много клубова, такође смо освојили два прва мјеста”, казала је Мастиловић.

Плесни клуб “We dance” тренинге организује два пута седмично. Тренутно броји 20 чланова који су подијељени у три категорије.

Aња је додала да се клуб обнавља од 2022. године и труде се да привуку што више чланова али и да остваре што боље резултате на такмичењима. Подршка општине у том смислу неће изостати, закључио је начелник општине, др Огњен Милинковић.

Подијелите вијест