Na pobjedničkom postolju ekipno 32 puta: Uspješna sezona gatačkih strijelaca

Ekipe i strijelci streljačkog kluba „Mladost“ Gacko, ekipno i pojedinačno, u takmičarskoj sezoni 2015. godine, zabilježili su odlične takmičarske rezultate.

Ekipno (mješovita ekipa 2+2) KUP RS, bili su prvi sedmu godinu zaredom. Seniorke i juniorke u domaćem programu streljaštva u disciplini vazdušna puška, kako saznajemo, ekipno su prve praktično od 2005. godine. U istoj disciplini, prvo mjesto su zabilježili i juniori. U pomenutoj disciplini, na otvorenom prvenstvu Sokoca prvo mjesto je pripalo i seniorskim ekipama, muškoj i ženskoj.

Po međunarodnom programu streljaštva, vazdušnom puškom i pištoljem, na zvaničnom prvenstvu RS, kadeti i juniori zauzeli su prva mjesta. Kadeti i juniori u disciplini vazdušni pištolj, u konačnom plasmanu Premijer lige BiH takođe su zauzeli prva mjesta, dok su seniorke na otvorenom prvenstvu Gacka u disciplini vazdušna puška, zauzele prvo mjesto. Po selekcijama „ekipno“, takmičari SK „Mladost“ stajali su na pobjedničkom postolju u prošloj takmičarskoj sezoni ukupno 32 puta, od čega su 12 puta bili prvi (zlatni), 11 puta srebrni i 9 puta bronzani.

U pojedinačnom plasmanu bili su još uspješniji, pa su osim priznanja za ekipne plasmane osvojili još 34 medalje (10 zlatnih, 11 srebrnih i 13 bronzanih), a Dušan Krstojević je postavio kadetski rekord RS u Tesliću.

Najuspješniji strijelci u sezoni 2015. su svakako Dušan Krstojević, koji je nastupao u kategorijama kadeta, juniora i seniora u disciplinama vazdušna puška i pištolj, te bio ekipno i pojedinačno 12 puta prvi, kao i Jelica Vuković koja je nastupala u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u disciplini vazdušna puška i 7 puta osvojila zlato. Strijelci se po postignutim rezultatima kategorišu na kraju takmičarske sezone u zaslužna streljačka zvanja, od kojih klub dodjeljuje zvanja dobar i odličan strijelac, a Streljački savez zvanja majstora strijelca, saveznog majstora i ostala.

Našim strijelcima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo mnogo uspjeha i sigurnu ruku i u narednoj takmičarskoj sezoni.

Podijelite vijest