На побједничком постољу екипно 32 пута: Успјешна сезона гатачких стријелаца

Екипе и стријелци стрељачког клуба „Младост“ Гацко, екипно и појединачно, у такмичарској сезони 2015. године, забиљежили су одличне такмичарске резултате.

Екипно (мјешовита екипа 2+2) КУП РС, били су први седму годину заредом. Сениорке и јуниорке у домаћем програму стрељаштва у дисциплини ваздушна пушка, како сазнајемо, екипно су прве практично од 2005. године. У истој дисциплини, прво мјесто су забиљежили и јуниори. У поменутој дисциплини, на отвореном првенству Сокоца прво мјесто је припало и сениорским екипама, мушкој и женској.

По међународном програму стрељаштва, ваздушном пушком и пиштољем, на званичном првенству РС, кадети и јуниори заузели су прва мјеста. Кадети и јуниори у дисциплини ваздушни пиштољ, у коначном пласману Премијер лиге БиХ такође су заузели прва мјеста, док су сениорке на отвореном првенству Гацка у дисциплини ваздушна пушка, заузеле прво мјесто. По селекцијама „екипно“, такмичари СК „Младост“ стајали су на побједничком постољу у прошлој такмичарској сезони укупно 32 пута, од чега су 12 пута били први (златни), 11 пута сребрни и 9 пута бронзани.

У појединачном пласману били су још успјешнији, па су осим признања за екипне пласмане освојили још 34 медаље (10 златних, 11 сребрних и 13 бронзаних), а Душан Крстојевић је поставио кадетски рекорд РС у Теслићу.

Најуспјешнији стријелци у сезони 2015. су свакако Душан Крстојевић, који је наступао у категоријама кадета, јуниора и сениора у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ, те био екипно и појединачно 12 пута први, као и Јелица Вуковић која је наступала у јуниорској и сениорској конкуренцији у дисциплини ваздушна пушка и 7 пута освојила злато. Стријелци се по постигнутим резултатима категоришу на крају такмичарске сезоне у заслужна стрељачка звања, од којих клуб додјељује звања добар и одличан стријелац, а Стрељачки савез звања мајстора стријелца, савезног мајстора и остала.

Нашим стријелцима честитамо на постигнутим резултатима и желимо много успјеха и сигурну руку и у наредној такмичарској сезони.

Подијелите вијест