Milinković: U toku dogradnja Dječijeg vrtića, radovi na uređenju Trga u Gacku teku prema planu

U opštini Gacko građevinska sezona još uvijek traje, a u toku je realizacija projekata od značaja za našu lokalnu zajednicu.

Načelnik opštine, dr Ognjen Milinković, u izjavi za medije, podsjetio je da i pored velikih naslijeđenih dugovanja, Opštinska uprava je ipak započela važne kapitalne projekte, među kojima su uređenje gradskog Trga, o čijem početku radova smo ranije pisali, ali i dogradnja Dječijeg vrtića.

„Krenuli smo sa radovima na uređenju centralnog Trga i uređenja porte hrama. Ovo je davno započeti projekat. Tender je ljetos raspisan, čim su se stekli uslovi, na koji su se javile dvije firme. Odabrani ponuđač je bila „Antikorozija“ koja izvodi radove. Radi se na uređenju same porte, popločanje kamenom određenih bordura, što je svakako bila riječ umjetnika i projektanta, a projekat je usaglašen i sa Eparhijom ZHiP i Crkvenom opštinom Gacko“, kazao je Milinković.

Vrijednost radova koje finansira Opština iznose oko 360 hiljada maraka, a rok za izvođenje radova je oko 60 dana pogodnih za ovu vrstu radova.

„Ako nam vremenske prilike budu išle naruku, nadam se da ćemo u roku završiti ove radove kako bi centar grada i ovaj hram zasijali u punom sjaju, i kako bi sa spomenikom poginulim borcima u otadžbinskom ratu ovo zaista bila jedna uređena cjelina. Imamo još nekih najava oko radova kod spomenika Savi Vladislaviću. Naravno on ostaje kakav jeste, a sve što se bude radilo, radiće se sa ciljem da se gradsko jezgro oplemeni i na proljeće dobije jedan potpuno novi izgled“, kazao je načelnik Milinković.

Milinković je posebno podsjetio na radove na proširenju Dječijeg vrtića u našoj opštini. U pitanju je izgradnja dvije prostorije od po 40 kvadrata, u kojima će biti obezbijeđen boravak za 50 – 60 djece.

„Radovi na dogradnji prostorija Vrtića nas posebno raduju. Do sada sve teče prema planu. Vrijednost radove koje finansira Opština, iznosi oko 150 hiljada maraka, i za nekih dva mjeseca će biti potpuno završeni“, naglasio je Milinković.

Ovom rekonstrukcijom trajno bi se riješio problem zbrinjavanja predškolaca, potvrdila je i direktor ove ustanove, Nedeljka Dostinić. Već sada na listi čekanja za boravak u ovoj ustanovi nalazi se 80 mališana, među kojima je jedan dio djece 2018. godišta.

„Dogradnjom vrtića biće unaprijeđen kvalitet predškolskog odgoja, ali i riješen problem nedostatka smještajnih kapaciteta u ovoj ustanovi. Radimo dvije igraonice koje će biti odvojene pregradom, a po potrebi tu će biti organizovane priredbe. Biće obezbijeđen poseban ulaz za roditelje, kako bi mogli da prate i vide svoju djecu, a u zavisnosti od uzrasta tu ćemo moći da primimo od 50 – 60 djece“, kazala je Dostinić, ističući da bi se dogradnjom ovih prostorija omogućio prijem za djecu uzrasta od 3 do 6 godina, i jedan dio djece od dvije godine.

Pojasnila je i proceduru prijema djece, koja je ove godine izmijenjena.

„Krijetrijumi koji su postojali, a koji su po našem Statutu, mi smo ih bodovali i na taj način na osnovu bodovne liste formirali smo i listu prijema djece za Vrtić. Tako će roditelji u buduće vrlo lako moći da provjeri svoje bodove. Na osnovu toga, prije početka školske godine roditelji moraju da potpišu ugovor sa Vrtićem, čime obezbjeđuju boravak djeteta u ovoj vaspitno obrazovnoj ustanovi“, zaključila je Dostinić.

Radovi na dogradnji Vrtića povjereni su preduzeću „Gradnja“ iz naše opštine, a trebali bi biti završeni do kraja godine.

Podijelite vijest