Милинковић: У току доградња Дјечијег вртића, радови на уређењу Трга у Гацку теку према плану

У општини Гацко грађевинска сезона још увијек траје, а у току је реализација пројеката од значаја за нашу локалну заједницу.

Начелник општине, др Огњен Милинковић, у изјави за медије, подсјетио је да и поред великих наслијеђених дуговања, Општинска управа је ипак започела важне капиталне пројекте, међу којима су уређење градског Трга, о чијем почетку радова смо раније писали, али и доградња Дјечијег вртића.

„Кренули смо са радовима на уређењу централног Трга и уређења порте храма. Ово је давно започети пројекат. Тендер је љетос расписан, чим су се стекли услови, на који су се јавиле двије фирме. Одабрани понуђач је била „Антикорозија“ која изводи радове. Ради се на уређењу саме порте, поплочање каменом одређених бордура, што је свакако била ријеч умјетника и пројектанта, а пројекат је усаглашен и са Епархијом ЗХиП и Црквеном општином Гацко“, казао је Милинковић.

Вриједност радова које финансира Општина износе око 360 хиљада марака, а рок за извођење радова је око 60 дана погодних за ову врсту радова.

„Ако нам временске прилике буду ишле наруку, надам се да ћемо у року завршити ове радове како би центар града и овај храм засијали у пуном сјају, и како би са спомеником погинулим борцима у отаџбинском рату ово заиста била једна уређена цјелина. Имамо још неких најава око радова код споменика Сави Владиславићу. Наравно он остаје какав јесте, а све што се буде радило, радиће се са циљем да се градско језгро оплемени и на прољеће добије један потпуно нови изглед“, казао је начелник Милинковић.

Милинковић је посебно подсјетио на радове на проширењу Дјечијег вртића у нашој општини. У питању је изградња двије просторије од по 40 квадрата, у којима ће бити обезбијеђен боравак за 50 – 60 дјеце.

„Радови на доградњи просторија Вртића нас посебно радују. До сада све тече према плану. Вриједност радове које финансира Општина, износи око 150 хиљада марака, и за неких два мјесеца ће бити потпуно завршени“, нагласио је Милинковић.

Овом реконструкцијом трајно би се ријешио проблем збрињавања предшколаца, потврдила је и директор ове установе, Недељка Достинић. Већ сада на листи чекања за боравак у овој установи налази се 80 малишана, међу којима је један дио дјеце 2018. годишта.

„Доградњом вртића биће унапријеђен квалитет предшколског одгоја, али и ријешен проблем недостатка смјештајних капацитета у овој установи. Радимо двије играонице које ће бити одвојене преградом, а по потреби ту ће бити организоване приредбе. Биће обезбијеђен посебан улаз за родитеље, како би могли да прате и виде своју дјецу, а у зависности од узраста ту ћемо моћи да примимо од 50 – 60 дјеце“, казала је Достинић, истичући да би се доградњом ових просторија омогућио пријем за дјецу узраста од 3 до 6 година, и један дио дјеце од двије године.

Појаснила је и процедуру пријема дјеце, која је ове године измијењена.

„Кријетријуми који су постојали, а који су по нашем Статуту, ми смо их бодовали и на тај начин на основу бодовне листе формирали смо и листу пријема дјеце за Вртић. Тако ће родитељи у будуће врло лако моћи да провјери своје бодове. На основу тога, прије почетка школске године родитељи морају да потпишу уговор са Вртићем, чиме обезбјеђују боравак дјетета у овој васпитно образовној установи“, закључила је Достинић.

Радови на доградњи Вртића повјерени су предузећу „Градња“ из наше општине, а требали би бити завршени до краја године.

Подијелите вијест