Mijuško Bajagić u prijateljskoj posjeti Opštini Gacko

Danas je u prijateljskoj posjeti opštini Gacko boravio predsjednik opštine Plužine, Mijuško Bajagić koji je sa načelnikom opštine Gacko, Milanom Radmilovićem i njegovim saradnicima razgovarao o saradnji ove dvije opštine.

Načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović izrazio je zadovoljstvo što je danas ugostio predsjednika opštine Plužine i najavio pokretanje inicijative da se registruje zvanični prelaz između Gacka i Plužina.

„Put koji povezuje ove dvije opštine je asfaltiran i nadam se da ćemo u budućem periodu imati uspješnu saradnju. Razmijenili smo informacije o naša dva mjesta i u budućnosti planiramo saradnju da podignemo na viši nivo. Delegat u vijeću naroda RS, Vukota Govedarica je juče razgovarao sa gospodinom Rodoljubom Draškovićem. On će posle izbora biti u opštini Gacko i planiramo otići do Plužina, a sve u cilju razvoja kontinentalnog turizma. Prvi korak je pokretanje inicijative između ove dvije opštine da se registuje zvanični prelaz i da građani mogu uredno sa ličnim dokumentima prelaziti tu granicu“, istakao je Radmilović.

Bajagić je rekao da opštine Gacko i Plužine zaslužuju da budu i prijateljske i bratske, jer to i jesu bez obzira što se nalaze u dvije države.

„Svrha ovog sastanka je da definišemo šanse na osnovu kojih možemo da valorizujemo turističke potencijale na što bolji način. Mi imamo mnogo posjetilaca i vidimo šansu da preko Gacka, kroz zajedničke programe i prekograničnu saradnju ostvarimo određene pogodnosti. Kroz vijekove smo bili zajedno i živjeli zajedno i nadam se da će ova saradnja da napreduje“, zaključio je Bajagić.

Podijelite vijest