Мијушко Бајагић у пријатељској посјети Општини Гацко

Данас је у пријатељској посјети општини Гацко боравио предсједник општине Плужине, Мијушко Бајагић који је са начелником општине Гацко, Миланом Радмиловићем и његовим сарадницима разговарао о сарадњи ове двије општине.

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић изразио је задовољство што је данас угостио предсједника општине Плужине и најавио покретање иницијативе да се региструје званични прелаз између Гацка и Плужина.

„Пут који повезује ове двије општине је асфалтиран и надам се да ћемо у будућем периоду имати успјешну сарадњу. Размијенили смо информације о наша два мјеста и у будућности планирамо сарадњу да подигнемо на виши ниво. Делегат у вијећу народа РС, Вукота Говедарица је јуче разговарао са господином Родољубом Драшковићем. Он ће после избора бити у општини Гацко и планирамо отићи до Плужина, а све у циљу развоја континенталног туризма. Први корак је покретање иницијативе између ове двије општине да се регистује званични прелаз и да грађани могу уредно са личним документима прелазити ту границу“, истакао је Радмиловић.

Бајагић је рекао да општине Гацко и Плужине заслужују да буду и пријатељске и братске, јер то и јесу без обзира што се налазе у двије државе.

„Сврха овог састанка је да дефинишемо шансе на основу којих можемо да валоризујемо туристичке потенцијале на што бољи начин. Ми имамо много посјетилаца и видимо шансу да преко Гацка, кроз заједничке програме и прекограничну сарадњу остваримо одређене погодности. Кроз вијекове смо били заједно и живјели заједно и надам се да ће ова сарадња да напредује“, закључио је Бајагић.

Подијелите вијест