Maturanti organizovali Humanitarni turnir u košarci

Maturanti SŠC “Pero Slijepčević” iz Gacka protekle dvije sedmice organizovali su Humanitarni turnir u košarci. Takmičenjem ili simboličnom donacijom od 1 KM, u turniru su učestvovali svi – učenici od I do IV razreda, ali i profesori od kojih su imali veliku podršku.

Pobjednik turnira je bila ekipa II razreda Gimnazije, a prikupljena sredstva u iznosu od 330 maraka danas su donirana Udruženju roditelja i prijatelja djece i omladine sa posebnim potrebama, „Rastimo zajedno“ Gacko.

Luka Ivković, učenik IV G2 i jedan od organizatora turnira, kaže da su na ideju došli sa drugovima iz razreda i sve se na kraju ispostavilo kao jedan uspješan projekat.

„Ovaj put smo novac odlučili donirati Udruženju „Rastimo zajedno“. Nikome nije bilo teško izdvojiti barem 1 konvertibilnu marku i na taj način pomoći onima kojima je potrebno“, rekao je Luka.

Predstavnik pobjedničke ekipe, Jovan Ivković, zadovoljan je plasmanom ali prije svega ciljem akcije koja je pokrenuta, i za naredni period najavljuje neke druge humanitarne aktivnosti srednjošlolaca.

„Interesovanje je bilo veliko, a podrška direktora i profesora nije izostala. Mislim da ovo treba da nastave i naredne generacije“, istakao je Jovan, dodajući da će kao pobjedničkoj ekipi naredna organizacija pripasti njima.

Humanitarni turnir u košarci prva je u nizu aktivnosti koje planiraju organizovati ovi mladi ljudi. Sve sa jednim ciljem – pomoći onima kojim je najpotrebnije.

Podijelite vijest