Матуранти организовали Хуманитарни турнир у кошарци

Матуранти СШЦ “Перо Слијепчевић” из Гацка протекле двије седмице организовали су Хуманитарни турнир у кошарци. Такмичењем или симболичном донацијом од 1 КМ, у турниру су учествовали сви – ученици од I до IV разреда, али и професори од којих су имали велику подршку.

Побједник турнира је била екипа II разреда Гимназије, а прикупљена средства у износу од 330 марака данас су донирана Удружењу родитеља и пријатеља дјеце и омладине са посебним потребама, „Растимо заједно“ Гацко.

Лука Ивковић, ученик IV Г2 и један од организатора турнира, каже да су на идеју дошли са друговима из разреда и све се на крају испоставило као један успјешан пројекат.

„Овај пут смо новац одлучили донирати Удружењу „Растимо заједно“. Никоме није било тешко издвојити барем 1 конвертибилну марку и на тај начин помоћи онима којима је потребно“, рекао је Лука.

Представник побједничке екипе, Јован Ивковић, задовољан је пласманом али прије свега циљем акције која је покренута, и за наредни период најављује неке друге хуманитарне активности средњошлолаца.

„Интересовање је било велико, а подршка директора и професора није изостала. Мислим да ово треба да наставе и наредне генерације“, истакао је Јован, додајући да ће као побједничкој екипи наредна организација припасти њима.

Хуманитарни турнир у кошарци прва је у низу активности које планирају организовати ови млади људи. Све са једним циљем – помоћи онима којим је најпотребније.

Подијелите вијест