Jana Antelj dobitnik druge nagrade na Majskim susretima u Lazarevcu

Jana Antelj, učenica trećeg razreda Osnovne muzičke škole “Sveti Roman Melod” iz Gacka, dobitnik je druge nagrade iz klavira na “Majskim susretima” u Lazarevcu. Nakon dvomjesečnog svakodnevnog vježbanja pod mentorstvom profesora Miljana Gutovića, Jana se predstavila sa tri kompozicije, i tako odlukom stručnog žirija izborila dobar plasman.

Jana priznaje da nije očekivala ovakav rezultat, jer, kako kaže, konkurencija je bila mnogo jaka. Bilo je takmičara i iz Rusije koji su prilično disciplinovani i tačni kada je u pitanju ova vrsta muzike.

“Na takmičenju sam bila 28. maja, kada je bio zakazan klavir. Bila sam uplašena jer sam vidjela da je konkurencija mnogo jaka. Svi su bili dobro uvježbani, posebno takmičari iz Rusije. Mislila sam da neću biti ni zadnja. Međutim kad je žiri rekao da sam druga, bila sam pozitivno iznenađena”, kaže Jana.

Ni ovaj put nije izostala podrška od porodice i drugara iz škole, što joj daje dodatnu snagu i podstrek za dalji rad.

Majski susreti u Lazarevcu održavaju se svake godine i traju oko sedam dana. Organizatori manifestacije bili su Muzička škola „Marko Tajčević“ i Udruženje muzičkih pedagoga i stvaraoca „Vivače“, a okuplja mlade umjetnike, učenike osnovnih i srednjih škola i studente sa teritorije Republike Srbije i iz inostranstva.

Podijelite vijest