Јана Антељ добитник друге награде на Мајским сусретима у Лазаревцу

Јана Антељ, ученица трећег разреда Основне музичке школе “Свети Роман Мелод” из Гацка, добитник је друге награде из клавира на “Мајским сусретима” у Лазаревцу. Након двомјесечног свакодневног вјежбања под менторством професора Миљана Гутовића, Јана се представила са три композиције, и тако одлуком стручног жирија изборила добар пласман.

Јана признаје да није очекивала овакав резултат, јер, како каже, конкуренција је била много јака. Било је такмичара и из Русије који су прилично дисциплиновани и тачни када је у питању ова врста музике.

“На такмичењу сам била 28. маја, када је био заказан клавир. Била сам уплашена јер сам видјела да је конкуренција много јака. Сви су били добро увјежбани, посебно такмичари из Русије. Мислила сам да нећу бити ни задња. Међутим кад је жири рекао да сам друга, била сам позитивно изненађена”, каже Јана.

Ни овај пут није изостала подршка од породице и другара из школе, што јој даје додатну снагу и подстрек за даљи рад.

Мајски сусрети у Лазаревцу одржавају се сваке године и трају око седам дана. Организатори манифестације били су Музичка школа „Марко Тајчевић“ и Удружење музичких педагога и ствараоца „Виваче“, а окупља младе умјетнике, ученике основних и средњих школа и студенте са територије Републике Србије и из иностранства.

Подијелите вијест