Izložba slika „Empirija“ Tanje Pikule sutra u Galeriji Muzeja Hercegovine

U petak, 3. decembra 2021. godine, sa početkom u 19.00 časova u Galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe slika „Empirija“, akademskog slikara Tanje Pikule, u okviru ciklusa „Mladi hercegovački slikari“.

Tanja Pikula, umjetnica porijeklom iz Gacka, poznata hercegovačkoj publici po nekoliko samostalnih i kolektivnih izložbi, posebno i kao učesnik kolonija Gacko Klinje, čiji je selektor od 2013. godine i Međunarodne umjetničke kolonije “Kolo”, gdje je bila učesnik od 2016. godine.

Tanja Pikula je rođena 1976. godine u Mostaru. Diplomirala je na Fakultetu umjetnosti u Prištini, u klasi prof. Zorana Jovanovića – Dobrotina. Svoje stvaralaštvo je prezentovala na 14 samostalnih izložbi. Veliki broj kolektivnih izlaganja u zemlji i regionu realizovala je kroz umjetničke produkcije Likovnih kolonija, članstva u udruženjima i kroz uspješne umjetničke projekte. Član je hercegovačkih likovnih udruženja ULUIH “Milorad Ćorović” i Međunarodne umjetničke kolonije “Kolo”. Selektor je Likovne kolonije “Gacko-Klinje” od 2013. godine. Ovim ciklusom, koji u Muzeju Hercegovine traje duže od četiri decenije, predstavljaju se opusi hercegovačkih slikara mlađe generacije.

Izložba je otvorena do 25. decembra 2021. godine. Dobro došli!

Podijelite vijest