Изложба слика „Емпирија“ Тање Пикуле сутра у Галерији Музеја Херцеговине

У петак, 3. децембра 2021. године, са почетком у 19.00 часова у Галерији Музеја Херцеговине у Требињу, биће уприличено свечано отварање изложбе слика „Емпирија“, академског сликара Тање Пикуле, у оквиру циклуса „Млади херцеговачки сликари“.

Тања Пикула, умјетница поријеклом из Гацка, позната херцеговачкој публици по неколико самосталних и колективних изложби, посебно и као учесник колонија Гацко Клиње, чији је селектор од 2013. године и Међународне умјетничке колоније “Коло”, гдје је била учесник од 2016. године.

Тања Пикула је рођена 1976. године у Мостару. Дипломирала је на Факултету умjетности у Приштини, у класи проф. Зорана Јовановића – Добротина. Своје стваралаштво је презентовала на 14 самосталних изложби. Велики број колективних излагања у земљи и региону реализовала је кроз умјетничке продукције Ликовних колонија, чланства у удружењима и кроз успјешне умјетничке пројекте. Члан је херцеговачких ликовних удружења УЛУИХ “Милорад Ћоровић” и Међународне умјетничке колоније “Коло”. Селектор је Ликовне колоније “Гацко-Клиње” од 2013. године. Овим циклусом, који у Музеју Херцеговине траје дуже од четири деценије, представљају се опуси херцеговачких сликара млађе генерације.

Изложба је отворена до 25. децембра 2021. године. Добро дошли!

Подијелите вијест