Gatački strijelci deseti put osvojili Kup RS

U nedelju 16. septembra, u Sokocu je održano finale Kupa RS u seniorskoj kategoriji, po zvaničnom Kalendaru takmičenja Streljačkog saveza Republike Srpske. Na finalu su učestvovali streljački klubovi koji rade po Nacionalnom programu streljaštva.

Ekipa jednog kluba mora biti mješovita (muška i ženska) a sastoji se od 4 člana bez obzira na uzrasnu kategorije. Finale se radilo u disciplini serijska vazdušna puška, u seniorskoj konkurenciji.

Za ekipu SK „Mladost“ iz Gacka su gađali: Jelica Vuković, Milovan Vuković, Ivan Slijepčević i Momir Vuković, te osvojili KUP Republike Srpske, desetu godinu zaredom.

Takmičenje je održano u Novoj sportskoj dvorani u Sokocu sa početkom u 10 sati, a zvanično proglašenje pobjednika je obavljeno u 15:00 časova. Finale je proteklo u najboljem redu, a ekipni poredak izgleda ovako:

Ekipni plasman:

 1. mjesto SK „Mladost“ iz Gacka sa pogođenih 1165 krugova,
 2. mjesto SK „Glasinac“ iz Sokoca sa 1110 krugova,
 3. mjesto SK „Krajiški Borac“ iz Banja Luke sa 1107 krugova,
 4. mjesto  SK „Rudar -S“ iz Ugljevika sa 1100 krugova,
 5. Mjesto  SK „Rogatica“ iz Rogatice sa 1065 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji u ovom finalu Kupa RS  Jelica Vuković je zauzela prvo mjesto u ženskoj konkurenciji, a najbolji rezultat u ekipi iz Gacka je pogodio Milovan Vuković 324 kruga, koji je kod muških ušao među tri prva u Republici.

Žene pojedinačno:

 1. mjesto Jelica Vuković SK „Mladost“ iz Gacka,
 2. mjesto Jelena Stanković  SK „Rudar – S“ iz Ugljevika
 3. mjesto Sanja Gajić SK „Rudar – S“ iz Ugljevika
 4. mjesto Anastasija Furtula SK „Rogatica“ iz Rogatice,
 5. mjesto Jovana Janković SK „Glasinac“ iz Sokoca.

Muškarci pojedinačno:

 1. mjesto Siniša Perić SK „Kraiški Borac“ iz Banja Luke
 2. mjesto Branimir Čakarević  SK „Kraiški Borac“ iz Banja Luke
 3. mjesto Milovan Vuković SK „Mladost“ iz Gacka
 4. mjesto Marinko Janković SK „Glasinac“ iz Sokoca,
 5. mjesto Ivan Slijepčević SK „Mladost“ iz Gacka.

Dodijeljeni su pehari i medalje za tri prve ekipe i diplome za četiri prva takmičara pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pobjedničkoj ekipi Mladosti iz Gacka je dodijeljen novi veliki prelazni pehar Kupa R. Srpske.

Naredni vikend, u nedelju, 23. septembra, u Gacku se održava zvanično Prvenstvo R. Srpske za kategorije  kadeta i juniora u disciplini vazdušno oružje puška i pištolj, po Međunarodnom programu streljaštva.

Podijelite vijest