Гатачки стријелци десети пут освојили Куп РС

У недељу 16. септембра, у Сокоцу је одржано финале Купа РС у сениорској категорији, по званичном Календару такмичења Стрељачког савеза Републике Српске. На финалу су учествовали стрељачки клубови који раде по Националном програму стрељаштва.

Екипа једног клуба мора бити мјешовита (мушка и женска) а састоји се од 4 члана без обзира на узрасну категорије. Финале се радило у дисциплини серијска ваздушна пушка, у сениорској конкуренцији.

За екипу СК „Младост“ из Гацка су гађали: Јелица Вуковић, Милован Вуковић, Иван Слијепчевић и Момир Вуковић, те освојили КУП Републике Српске, десету годину заредом.

Такмичење је одржано у Новој спортској дворани у Сокоцу са почетком у 10 сати, а званично проглашење побједника је обављено у 15:00 часова. Финале је протекло у најбољем реду, а екипни поредак изгледа овако:

Екипни пласман:

 1. мјесто СК „Младост“ из Гацка са погођених 1165 кругова,
 2. мјесто СК „Гласинац“ из Сокоца са 1110 кругова,
 3. мјесто СК „Крајишки Борац“ из Бања Луке са 1107 кругова,
 4. мјесто  СК „Рудар -С“ из Угљевика са 1100 кругова,
 5. Мјесто  СК „Рогатица“ из Рогатице са 1065 кругова.

У појединачној конкуренцији у овом финалу Купа РС  Јелица Вуковић је заузела прво мјесто у женској конкуренцији, а најбољи резултат у екипи из Гацка је погодио Милован Вуковић 324 круга, који је код мушких ушао међу три прва у Републици.

Жене појединачно:

 1. мјесто Јелица Вуковић СК „Младост“ из Гацка,
 2. мјесто Јелена Станковић  СК „Рудар – С“ из Угљевика
 3. мјесто Сања Гајић СК „Рудар – С“ из Угљевика
 4. мјесто Анастасија Фуртула СК „Рогатица“ из Рогатице,
 5. мјесто Јована Јанковић СК „Гласинац“ из Сокоца.

Мушкарци појединачно:

 1. мјесто Синиша Перић СК „Краишки Борац“ из Бања Луке
 2. мјесто Бранимир Чакаревић  СК „Краишки Борац“ из Бања Луке
 3. мјесто Милован Вуковић СК „Младост“ из Гацка
 4. мјесто Маринко Јанковић СК „Гласинац“ из Сокоца,
 5. мјесто Иван Слијепчевић СК „Младост“ из Гацка.

Додијељени су пехари и медаље за три прве екипе и дипломе за четири прва такмичара појединачно у мушкој и женској конкуренцији. Побједничкој екипи Младости из Гацка је додијељен нови велики прелазни пехар Купа Р. Српске.

Наредни викенд, у недељу, 23. септембра, у Гацку се одржава званично Првенство Р. Српске за категорије  кадета и јуниора у дисциплини ваздушно оружје пушка и пиштољ, по Међународном програму стрељаштва.

Подијелите вијест