Fudbaleri Mladosti počeli sa pripremama

Zimska pauza je završena i za fudbalere Mladosti. Na sjednici Predsjedništva kluba, razmatrano je finansijsko stanje kluba i donesene su smjernice o daljem radu i ambicijama u poljećnom dijelu Prvenstva RS.

Trener gatačkog prvoligaša, Željko Popović, sa svojim pomoćnikom Veselinom Slijepčevićem, izvršio je prozivku igrača i upoznao ih sa planom rada za vrijeme priprema. Pripremama su se odazvali uglavnom svi igrači koji su iznijeli teret jesenjeg dijela prvenstva, a ekipi su priključena i tri igrača iz juniorskog pogona. Ekipu je napustio Tigran Goranović, koji će najvjerovatnije potpisati ugovor sa FK „Čukarički“ iz Beograda.

Što se tiče pojačanja, zaključak Predsjedništva je da nema potrebe za novim igračima, osim u slučaju da neko od sadašnjih uzme ispisnicu, jer je ekipa Mladosti pokazala i dokazala da ima snage da se bori za mjesto u gornjem dijelu tabele Prve lige RS.

Prvi dio prvenstva, Mladost je završila na petom mjestu sa osvojenih 20 bodova, nakon  nekoliko neplanirano izgubljenih utakmica na domaćem terenu, a cilj u proljećnoj polusezoni je da se zadrži pozicija pri vrhu tabele. Vodeća „Drina“ iz Zvornika bježi osam bodova, i glavni je konkurent za osvajanje prvog mjesta i povratka u Premijer ligu BiH.

Kompletne pripreme će se obaviti u Gacku, gdje su uslovi za rad solidni, s obzirom da za sada nema snijega koji je ranijih godina stvarao velike probleme. U početku će raditi kombinovano na stadionu i u dvorani, a planirano je i da se odigra 5-6 kontrolnih susreta sa ekipama iz okruženja.

Nastavak Prvenstva RS je zakazan za 08. mart 2014. godine, kada fudbaleri Mladosti gostuju u Doboju gdje se sastaju sa domaćom Slogom.

Podijelite vijest