Фудбалери Младости почели са припремама

Зимска пауза је завршена и за фудбалере Младости. На сједници Предсједништва клуба, разматрано је финансијско стање клуба и донесене су смјернице о даљем раду и амбицијама у пољећном дијелу Првенства РС.

Тренер гатачког прволигаша, Жељко Поповић, са својим помоћником Веселином Слијепчевићем, извршио је прозивку играча и упознао их са планом рада за вријеме припрема. Припремама су се одазвали углавном сви играчи који су изнијели терет јесењег дијела првенства, а екипи су прикључена и три играча из јуниорског погона. Екипу је напустио Тигран Горановић, који ће највјероватније потписати уговор са ФК „Чукарички“ из Београда.

Што се тиче појачања, закључак Предсједништва је да нема потребе за новим играчима, осим у случају да неко од садашњих узме исписницу, јер је екипа Младости показала и доказала да има снаге да се бори за мјесто у горњем дијелу табеле Прве лиге РС.

Први дио првенства, Младост је завршила на петом мјесту са освојених 20 бодова, након  неколико непланирано изгубљених утакмица на домаћем терену, а циљ у прољећној полусезони је да се задржи позиција при врху табеле. Водећа „Дрина“ из Зворника бјежи осам бодова, и главни је конкурент за освајање првог мјеста и повратка у Премијер лигу БиХ.

Комплетне припреме ће се обавити у Гацку, гдје су услови за рад солидни, с обзиром да за сада нема снијега који је ранијих година стварао велике проблеме. У почетку ће радити комбиновано на стадиону и у дворани, а планирано је и да се одигра 5-6 контролних сусрета са екипама из окружења.

Наставак Првенства РС је заказан за 08. март 2014. године, када фудбалери Младости гостују у Добоју гдје се састају са домаћом Слогом.

Подијелите вијест