FK “Mladost”: Fudbalska jesen iz ugla statistike

Iza fudbalera “Mladosti” iz Gacka, nalazi se jedna od uspješnijih polusezona od kada se takmiče u eliti RS. Izabranici trenera Željka Popovića su na kraju prvog dijela prvenstva zauzeli peto mjesto na tabeli sa osvojenih 20 bodova.

Nakon dobro odrađenih priprema, fudbaleri Mladosti su ušli u novi šampionat sa željom da zauzmu mjesto u gornjem dijelu tabele što se i ostvarilo, mada je u konačnom ishodu moglo biti i bolje da u poslednjem kolu na domaćem terenu nisu odigrali neriješeno sa Modričom iz Modriče.

Igrači se nalaze na zasluženom odmoru a Uprava i stručni štab će prije početka nastavka prvenstva izvršiti analizu jesenjeg učinka svakog igrača pojedinačno i prema tome se odrediti na koga će računati za nastavak prvenstva u proljetnom dijelu.

Nakon uspješne jeseni, na proljeće očekuju još bolje rezultate. Trenutno vodeća “Drina” iz Zvornika bježi osam bodova, dok je “Mladost” u grupi timova koji će na proljeće voditi glavnu riječ za osvajanje titule.

Fudbaleri Mladosti su na kraju jesenjeg dijela prvenstva osvojili 20 bodova, i ostvarili pet pobjeda, pet remija i tri poraza. U 13. kola jesenjeg dijela postigli su 17 golova, a golmani Guzina Slobodan i Perović Sava primili su 15 golova. Najuspješniji su bili strijelci Podrinja iz Janje sa 30 postignutih pogodaka, i Slobode iz Mrkonjić Grada koji su 29 puta pogađali protivničke mreže. Prvi strijelac tima je Ćeranić Rajko sa 5 postignutih golova, Goranović Dragan i Goranović Tigran sa 4, potom Todorović Vladimir sa 2 gola, te Mrković Bojan i Sušić Gojko koji su po jednom bili strijelci za svoj tim.

U jesenjem dijelu na odigranih 13 utakmica u prvenstvu,  nastupilo je 19 igrača. Svih 13 utakmica (1170 minuta) odigrali su Mrković Bojan i Andrić Savo, zatim Vico Miljan sa 12 utakmica (1080 min), Goranović Dragan sa 12 utakmica (1060 min.). Po 11 utakmica odigrali su Ćeranić Rajko (986 min.), Komnenić Rajko (967 min.) i Denda Krsto (964 min.). Još su igrali Guzina Slobodan (900 min.), Sušić Gojko (856 min.), Goranović Tigran (967 min.), Todorović Vladimir (776 min.), Sušić Novak (493 min.), Vasiljević Velibor (467 min.), Lozo Dejan (366 min.), Perović Sava (270 min.), Pušara Boško (255 min.), Prelo Miroslav (189 min.), Jeremić Nenad (11 min.) i Dubljević Marko (1 minut). Nijednom nisu nastupili Sušić Nikola i Koprivica Nikola.

Igrači Mladosti su 38 puta opomenuti žutim kartonom. Najviše žutih kartona je dobio Vico Miljan 6, zatim Denda Krsto i Goranović Tigran sa 5, a po 4 puta su opomenuti Goranović Dragan i Ćeranić Rajko. Igrači Mladosti su 2 puta isključeni, i morali su u svlačionicu prije vremena (Ćeranić Rajko i Todorović Vladimir).

Fudbaleri Mladosti su odigrali i tri utakmice u Kupu RS, gdje su ostvarili dvije pobjede i jedan poraz. Pobijedili su u gostima Crvenu Zvijezdu iz Obudovca rezultatom 3:1, i  Kozaru iz Gradiške na penale 8:7, a poraženi su od Sutjeske iz Foče rezultatom 3:1. Sve tri utakmice u Kupu odigrali su na gostujućim terenima.

Igrači Mladosti, Goranović Dragan i Perović Sav,a članovi perspektivne reprezentacije Republike Srpske, (igrači do 23 godine) bili su učesnici na Danima fudbala u Banja Luci, koje je organizovao Fudbalski savez Republike Srpske u sklopu programskih aktivnosti reprezentativnih selekcija. Kod selektora Branimira Tulića, na dvodnevnom reprezentativnom okupljanju (igrači do 23 godine) učestvovao je i Goranović Tigran, u Etno selu Stanišić kod Bijeljine.

Podijelite vijest