ФК “Младост”: Фудбалска јесен из угла статистике

Иза фудбалера “Младости” из Гацка, налази се једна од успјешнијих полусезона од када се такмиче у елити РС. Изабраници тренера Жељка Поповића су на крају првог дијела првенства заузели пето мјесто на табели са освојених 20 бодова.

Након добро одрађених припрема, фудбалери Младости су ушли у нови шампионат са жељом да заузму мјесто у горњем дијелу табеле што се и остварило, мада је у коначном исходу могло бити и боље да у последњем колу на домаћем терену нису одиграли неријешено са Модричом из Модриче.

Играчи се налазе на заслуженом одмору а Управа и стручни штаб ће прије почетка наставка првенства извршити анализу јесењег учинка сваког играча појединачно и према томе се одредити на кога ће рачунати за наставак првенства у прољетном дијелу.

Након успјешне јесени, на прољеће очекују још боље резултате. Тренутно водећа “Дрина” из Зворника бјежи осам бодова, док је “Младост” у групи тимова који ће на прољеће водити главну ријеч за освајање титуле.

Фудбалери Младости су на крају јесењег дијела првенства освојили 20 бодова, и остварили пет побједа, пет ремија и три пораза. У 13. кола јесењег дијела постигли су 17 голова, а голмани Гузина Слободан и Перовић Сава примили су 15 голова. Најуспјешнији су били стријелци Подриња из Јање са 30 постигнутих погодака, и Слободе из Мркоњић Града који су 29 пута погађали противничке мреже. Први стријелац тима је Ћеранић Рајко са 5 постигнутих голова, Горановић Драган и Горановић Тигран са 4, потом Тодоровић Владимир са 2 гола, те Мрковић Бојан и Сушић Гојко који су по једном били стријелци за свој тим.

У јесењем дијелу на одиграних 13 утакмица у првенству,  наступило је 19 играча. Свих 13 утакмица (1170 минута) одиграли су Мрковић Бојан и Андрић Саво, затим Вицо Миљан са 12 утакмица (1080 мин), Горановић Драган са 12 утакмица (1060 мин.). По 11 утакмица одиграли су Ћеранић Рајко (986 мин.), Комненић Рајко (967 мин.) и Денда Крсто (964 мин.). Још су играли Гузина Слободан (900 мин.), Сушић Гојко (856 мин.), Горановић Тигран (967 мин.), Тодоровић Владимир (776 мин.), Сушић Новак (493 мин.), Васиљевић Велибор (467 мин.), Лозо Дејан (366 мин.), Перовић Сава (270 мин.), Пушара Бошко (255 мин.), Прело Мирослав (189 мин.), Јеремић Ненад (11 мин.) и Дубљевић Марко (1 минут). Ниједном нису наступили Сушић Никола и Копривица Никола.

Играчи Младости су 38 пута опоменути жутим картоном. Највише жутих картона је добио Вицо Миљан 6, затим Денда Крсто и Горановић Тигран са 5, а по 4 пута су опоменути Горановић Драган и Ћеранић Рајко. Играчи Младости су 2 пута искључени, и морали су у свлачионицу прије времена (Ћеранић Рајко и Тодоровић Владимир).

Фудбалери Младости су одиграли и три утакмице у Купу РС, гдје су остварили двије побједе и један пораз. Побиједили су у гостима Црвену Звијезду из Обудовца резултатом 3:1, и  Козару из Градишке на пенале 8:7, а поражени су од Сутјеске из Фоче резултатом 3:1. Све три утакмице у Купу одиграли су на гостујућим теренима.

Играчи Младости, Горановић Драган и Перовић Сав,а чланови перспективне репрезентације Републике Српске, (играчи до 23 године) били су учесници на Данима фудбала у Бања Луци, које је организовао Фудбалски савез Републике Српске у склопу програмских активности репрезентативних селекција. Код селектора Бранимира Тулића, на дводневном репрезентативном окупљању (играчи до 23 године) учествовао је и Горановић Тигран, у Етно селу Станишић код Бијељине.

Подијелите вијест