Donacija Mikrofina osnovnoj školi u Gacku

Predstavnici Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ iz Trebinja, danas su u OŠ „Sveti Sava“ Gacko donirali školsku opremu za kabinet geografije u vidu geografskih karata, DVD, televizor ali i nekolicinu nastavnih udžbenika za školsku biblioteku.

Šef filijale Mikrofina, Spomenka Tamindžija, istakla je da donacije ovakve vrste rade već duži niz godina na prostoru BiH. „Ovo je divan aspekt našeg posla, kada smo u prilici da pomognemo školama i na taj način olakšamo proces učenja i kreativnog razvoja svakog djeteta. Nadam se da će ovaj naš gest biti dobar primjer za sve druge firme, kako bismo zajednički unaprijedili zdrav razvoj djece“, istakla je Tamindžija.

Direktor škole Radan Popović, zahvalio se predstavnicima Mikrofina na ovom gestu, ističući zadovoljstvo što se jedan ovakav projekat donacije realizovao i u školi u Gacku.

Već nekoliko godina, Mikrofin je pokrenuo ambiciozan projekat opremanja osnovnih škola neophodnim namještajem i opremom. Imaju tradiciju ulaganja u vrtiće, škole i dječije festivale u cijeloj zemlji, a ove godine kao poseban akcenat stavljaju na donacije osnovnim školama.

Pored Gacka, u narednom periodu, Mikrofin ima u planu donacije za škole u Berkovićima i Ljubinju.

Podijelite vijest