Dječija nedelja „(Po)dijeli radost, znanje, ljubav“ obilježena u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Gacko

Dječija nedelja „(Po)dijeli radost, znanje, ljubav“ obilježena je nizom aktivnosti u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Gacko.

Na inicijativu Savjeta učenika, svake godine povodom Dječije nedelje radost dijeljenja usmjeravaju na one kojima je potrebna pomoć. Ove godine prikupili su 352.70 KM koje su donirali humanitarnoj fondaciji „Sveti Vukašin“ u Gacku.

Učenici područnih odjeljenja iz Nadanića, zajedno su sa svojim učiteljicama posjetili manastir i etno muzej u Danićima, dok su prvačići posjetili Narodnu biblioteku i svečano postali njeni članovi.

Na važnost zdravlja i pravilnog razvoja pažnju su skrenuli učenici šestih i sedmih razreda javnim časom fizičkog vaspitanja.

Da inkluzija ne bude samo obaveza i riječ na papiru potrudili su se u Centru za djecu sa posebnim potrebama. Oni su pozvali osnovce kao goste na njihovu radionicu, gdje su zajedno crtali, igrali se, družili i dijelili slatkiše.

Obilježavanje Dječije nedelje zatvorili su učenici četvrtog razreda i produženog boravka, šetnjom kroz grad. Kako bi skrenuli pažnju na svoja prava, nosili su transparente i šarene balone, koje su pustili u vazduh poslije i izvođenja numere „Neki novi klinci“.

Podijelite vijest