Дјечија недеља „(По)дијели радост, знање, љубав“ oбиљежена у Основној школи „Свети Сава“ Гацко

Дјечија недеља „(По)дијели радост, знање, љубав“ обиљежена је низом активности у Основној школи „Свети Сава“ Гацко.

На иницијативу Савјета ученика, сваке године поводом Дјечије недеље радост дијељења усмјеравају на оне којима је потребна помоћ. Ове године прикупили су 352.70 КМ које су донирали хуманитарној фондацији „Свети Вукашин“ у Гацку.

Ученици подручних одјељења из Наданића, заједно су са својим учитељицама посјетили манастир и етно музеј у Данићима, док су првачићи посјетили Народну библиотеку и свечано постали њени чланови.

На важност здравља и правилног развоја пажњу су скренули ученици шестих и седмих разреда јавним часом физичког васпитања.

Да инклузија не буде само обавеза и ријеч на папиру потрудили су се у Центру за дјецу са посебним потребама. Они су позвали основце као госте на њихову радионицу, гдје су заједно цртали, играли се, дружили и дијелили слаткише.

Обиљежавање Дјечије недеље затворили су ученици четвртог разреда и продуженог боравка, шетњом кроз град. Како би скренули пажњу на своја права, носили су транспаренте и шарене балоне, које су пустили у ваздух послије и извођења нумере „Неки нови клинци“.

Подијелите вијест