Čelendž kup: ŽOK Gacko u prvom kolu protiv pobjednika Balkanskog kupa

Juče je u Luksemburgu u sjedištu Evropske odbojkaške federacije (CEV) obavljeno žrijebanje za evropske kupove, a u bubnju se našla i ekipa ŽOK Gacko, koja će i ove sezone učestvovati u Čelendž kupu.

Učesnici Balkanskog kupa biće poznati krajem ovog mjeseca, a turnir će se održati krajem septembra, kada će se saznati ko je protivnik ekipi Gacka. U prvom kolu kvalifikacija, prvu utakmicu Gacko će igrati na domaćem terenu, u Bileći 25-og ili 26-og oktobra, dok će revanš biti sedam dana kasnije. U slučaju prolaska u drugo kolo kvalifikacija, tamo ih očekuje predstavnik Bugarske – Levski iz Sofije. Prvi meč drugog kola Gacko će, ako se plasira dalje, igrati na domaćem terenu između 11-og i 13-og novembra, dok će revanš u Sofiji biti odigran između 25-og i 27-og novembra.

“Što se tiče Evropskog kupa, pretpostavka je da će pobjednik biti ekipa Bešiktaša iz Turske. Međutim, samim učešćem u ovom kupu ostvarujemo jedan od osnovnih ciljeva – podizanje vrijednosti kluba na najviši nivo kao i promovisanje naše opštine”, rekao je predsjednik ŽOK-a, Radoica Antunović.

Antunović je dodao da se nada da će u narednoj sezoni bilježiti dobre rezultate, jer su ambicije veće nego prošle sezone.

BVA Balkanski kup je turnirsko takmičenje koje organizuje Balkanska odbojkaška federacija (BVA) u kojem učestvuju timovi iz deset zemalja (Turska, Grčka, Bugarska, Rumunija, Albanija, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina i Moldavija).

(ŽOK Gacko)

Podijelite vijest