Челенџ куп: ЖОК Гацко у првом колу против побједника Балканског купа

Јуче је у Луксембургу у сједишту Европске одбојкашке федерације (ЦЕВ) обављено жријебање за европске купове, а у бубњу се нашла и екипа ЖОК Гацко, која ће и ове сезоне учествовати у Челенџ купу.

Учесници Балканског купа биће познати крајем овог мјесеца, а турнир ће се одржати крајем септембра, када ће се сазнати ко је противник екипи Гацка. У првом колу квалификација, прву утакмицу Гацко ће играти на домаћем терену, у Билећи 25-ог или 26-ог октобра, док ће реванш бити седам дана касније. У случају проласка у друго коло квалификација, тамо их очекује представник Бугарске – Левски из Софије. Први меч другог кола Гацко ће, ако се пласира даље, играти на домаћем терену између 11-ог и 13-ог новембра, док ће реванш у Софији бити одигран између 25-ог и 27-ог новембра.

“Што се тиче Европског купа, претпоставка је да ће побједник бити екипа Бешикташа из Турске. Међутим, самим учешћем у овом купу остварујемо један од основних циљева – подизање вриједности клуба на највиши ниво као и промовисање наше општине”, рекао је предсједник ЖОК-а, Радоица Антуновић.

Антуновић је додао да се нада да ће у наредној сезони биљежити добре резултате, јер су амбиције веће него прошле сезоне.

БВА Балкански куп је турнирско такмичење које организује Балканска одбојкашка федерација (БВА) у којем учествују тимови из десет земаља (Турска, Грчка, Бугарска, Румунија, Албанија, Македонија, Црна Гора, Србија, Босна и Херцеговина и Молдавија).

(ЖОК Гацко)

Подијелите вијест