Američka ambasada u posjeti opštini Gacko

Juče je opštinu Gacko posjetila ambasador SAD u BiH, Morin Kormak sa svojim timom. Tokom radne posjete Tjentištu, povodom Svjetskog dana planete, ambasadorka je iskoristila priliku da posjetiti i našu opštinu, sa akcentom na Udruženje za djecu sa posebnim potrebama, „Rastimo zajedno“. Načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović, sa saradncima, poželio je dobrodošlicu Kormakovoj i kroz kratak obilazak upoznao je sa radom ove ustanove i njenim značajem za lokalnu zajednicu.

„Drago mi je da sam u jednoj ovakvoj instituciji koja zaista vodi brigu o djeci. Vrlo je važno u jednoj zajednici da se postojanjem ovakvih ustanova vodi računa o djeci, posebno onoj ometenoj u razvoju, kao što se radi u ovom Centru“, istakla je Kormak.

Predsjednik Saveza udruženja MeNeRaLi, Radomir Radmilović, ambasadorku je upoznao sa stručni kadrom, korisnicima, osobljem i rezultatima koje postižu od osnivanja do danas. Istakao je ključnu ulogu lokalne zajednice u radu Udruženja, te da je ova posjeta važna kako za opštinu Gacko tako i za čitavu Republiku.

„Želimo da damo podršku onim opštinama i gradovima koji još uvijek nisu ušli u proces otvaranja dnevnog zbrinjavanja, kako bi djeci napravili udoban kutak. Nadamo se da će ova posjeta dati još snažniju podršku ne samo opštini Gacko, nego i svima onima koji se bave zbrinjavanjem djece sa posebnim potrebama“, istakao je Radmilović.

Tokom boravka u Gacku, Kormakova je sa predstavnicima Opštine razgovarala i o prirodnim ljepotama našeg kraja, koje su dobra osnova za razvoj turizma. „Danas smo važnost dali djeci, ali razgoovarali smo i o prirodnim potencijalima naše opštine. Iz svake posjete rodi se nešto dobro i pozitivno. Zahvaljujemo se na današnjem razgovoru i saradnji koja će, nadamo se, u budućnosti iznjedriti još snažnije dogovore na svim poljima“, rekao je Načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović.

Kao znak pažnje i zahvalnosti, Kormakovoj su mališani uručili i skroman poklon koju su sami osmislili.
U delegaciji SAD koja je posjetila Gacko, bio je i direktor banjalučke kancelarije Ambasade SAD u BiH, Edvard Galager.

Podijelite vijest