Америчка амбасада у посјети општини Гацко

Јуче је општину Гацко посјетила амбасадор САД у БиХ, Морин Кормак са својим тимом. Током радне посјете Тјентишту, поводом Свјетског дана планете, амбасадорка је искористила прилику да посјетити и нашу општину, са акцентом на Удружење за дјецу са посебним потребама, „Растимо заједно“. Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић, са сараднцима, пожелио је добродошлицу Кормаковој и кроз кратак обилазак упознао је са радом ове установе и њеним значајем за локалну заједницу.

„Драго ми је да сам у једној оваквој институцији која заиста води бригу о дјеци. Врло је важно у једној заједници да се постојањем оваквих установа води рачуна о дјеци, посебно оној ометеној у развоју, као што се ради у овом Центру“, истакла је Кормак.

Предсједник Савеза удружења МеНеРаЛи, Радомир Радмиловић, амбасадорку је упознао са стручни кадром, корисницима, особљем и резултатима које постижу од оснивања до данас. Истакао је кључну улогу локалне заједнице у раду Удружења, те да је ова посјета важна како за општину Гацко тако и за читаву Републику.

„Желимо да дамо подршку оним општинама и градовима који још увијек нису ушли у процес отварања дневног збрињавања, како би дјеци направили удобан кутак. Надамо се да ће ова посјета дати још снажнију подршку не само општини Гацко, него и свима онима који се баве збрињавањем дјеце са посебним потребама“, истакао је Радмиловић.

Током боравка у Гацку, Кормакова је са представницима Општине разговарала и о природним љепотама нашег краја, које су добра основа за развој туризма. „Данас смо важност дали дјеци, али разгооварали смо и о природним потенцијалима наше општине. Из сваке посјете роди се нешто добро и позитивно. Захваљујемо се на данашњем разговору и сарадњи која ће, надамо се, у будућности изњедрити још снажније договоре на свим пољима“, рекао је Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић.

Као знак пажње и захвалности, Кормаковој су малишани уручили и скроман поклон коју су сами осмислили.
У делегацији САД која је посјетила Гацко, био је и директор бањалучке канцеларије Амбасаде САД у БиХ, Едвард Галагер.

Подијелите вијест