35. godina dječijih osmijeha: Gatački vrtić proslavio rođendan

Javna predškolska ustanova Dječiji vrtić Gacko, početkom sedmice proslavila je 35 godina rada. Ovaj važan jubilej obilježila je pjesma i dječiji osmijesi, koji su njihov lajt motiv i ponos, ali i svakodnevica i razlog za dalji trud i rad osoblja koje prati njihov ritam.

Ako pitate vaspitače šta je najveći poklon koji su mogli dobiti tokom rada, reći će vam da su to upravo djeca. Ona čine dušu ove ustanove, potvrdila je Nedeljka Dostinić, direktor ove, prema ocjeni mnogih, visokorangirane ustanove u našoj opštini.

„Djeca su kroz igru, pjesmu, recitaciju i glumu obilježila, za nas, veliki jubilej – 35 godina postojanja i rada. Naravno, nije izostala torta, vatromet, kao ni pinjata kojoj su se djeca posebno obradovala“ kazala je Dostinić, osvrćući se na internu priredbu koju su tom prilikom organizovali.

Uspješan rad vrtića počiva na dobro organizovanom i odgovornom vaspitno-obrazovnom kadru. Nivo koji su u tom smislu dostigli, najbolje mogu ocijeniti roditelji mališana koji su, kako kažu, zadovoljni dosadašnjim uslugama i naporima koje zaposleni ulažu.

„Zadovoljni su roditelji, ali i prosvjetni inspektori i savjetnici koji imaju samo riječi hvale za našu ustanovu, koja je svijetla tačka naše opštine. Ono čime ja kao direktor nisam zadovoljna, jeste materijalno vrednovanje rada naših vaspitača i ostalih radnika u vrtiću koji obavljaju kako odgovoran tako i izazovan posao iz dana u dan. Nadam se da ćemo i to uspjeti da popravimo“, kazala je ona.

U narednom periodu, u Dječijem vrtiću predstoje aktivnosti povodom programa pripreme djece pred polazak u školu. Kako su nam potvrdili, za ovaj program imaju veliko interesovanje roditelja. Takođe, u planu su priredbe u susret 8. martu, a potom i Vaskršnja priredba i završna priredba.

„Do ljeta, imamo puno aktivnosti koje se tiču vaspitno – obrazovnog rada. Tu je rad sa novim vrtićkim grupama, organizovanje pomenutih aktivnosti mališana i još iznenađenja za djecu. Sa dolaskom lijepog vremena obećavamo puno lijepih dešavanja“ – rekla je direktor vrtića.

Ovo malo dječije carstvo uskoro će se pohvaliti i otvaranjem novih prostorijama, koje će osigurati mjesto svim mališanima koji žele ovdje da borave. Radove na dogradnji vrtića finansirala je Opština Gacko.

„Opština, kao osnivač naše ustanove, finansirala je dogradnju vrtića, koja je završena. Predstoji nam njihovo opremanje, takođe uz pomoć Opštine. Nadamo se da će se sve to završiti u što kraćem roku i da će se smanjiti lista čekanja djece koja žele da borave kod nas“, kazala je Dostinić, podsjećajući da trenutno u vrtiću boravi 130 djece, raspoređenih u pet grupa.

Podijelite vijest