35. година дјечијих осмијеха: Гатачки вртић прославио рођендан

Јавна предшколска установа Дјечији вртић Гацко, почетком седмице прославила је 35 година рада. Овај важан јубилеј обиљежила је пјесма и дјечији осмијеси, који су њихов лајт мотив и понос, али и свакодневица и разлог за даљи труд и рад особља које прати њихов ритам.

Ако питате васпитаче шта је највећи поклон који су могли добити током рада, рећи ће вам да су то управо дјеца. Она чине душу ове установе, потврдила је Недељка Достинић, директор ове, према оцјени многих, високорангиране установе у нашој општини.

„Дјеца су кроз игру, пјесму, рецитацију и глуму обиљежила, за нас, велики јубилеј – 35 година постојања и рада. Наравно, није изостала торта, ватромет, као ни пињата којој су се дјеца посебно обрадовала“ казала је Достинић, осврћући се на интерну приредбу коју су том приликом организовали.

Успјешан рад вртића почива на добро организованом и одговорном васпитно-образовном кадру. Ниво који су у том смислу достигли, најбоље могу оцијенити родитељи малишана који су, како кажу, задовољни досадашњим услугама и напорима које запослени улажу.

„Задовољни су родитељи, али и просвјетни инспектори и савјетници који имају само ријечи хвале за нашу установу, која је свијетла тачка наше општине. Оно чиме ја као директор нисам задовољна, јесте материјално вредновање рада наших васпитача и осталих радника у вртићу који обављају како одговоран тако и изазован посао из дана у дан. Надам се да ћемо и то успјети да поправимо“, казала је она.

У наредном периоду, у Дјечијем вртићу предстоје активности поводом програма припреме дјеце пред полазак у школу. Како су нам потврдили, за овај програм имају велико интересовање родитеља. Такође, у плану су приредбе у сусрет 8. марту, а потом и Васкршња приредба и завршна приредба.

„До љета, имамо пуно активности које се тичу васпитно – образовног рада. Ту је рад са новим вртићким групама, организовање поменутих активности малишана и још изненађења за дјецу. Са доласком лијепог времена обећавамо пуно лијепих дешавања“ – рекла је директор вртића.

Ово мало дјечије царство ускоро ће се похвалити и отварањем нових просторијама, које ће осигурати мјесто свим малишанима који желе овдје да бораве. Радове на доградњи вртића финансирала је Општина Гацко.

„Општина, као оснивач наше установе, финансирала је доградњу вртића, која је завршена. Предстоји нам њихово опремање, такође уз помоћ Општине. Надамо се да ће се све то завршити у што краћем року и да ће се смањити листа чекања дјеце која желе да бораве код нас“, казала је Достинић, подсјећајући да тренутно у вртићу борави 130 дјеце, распоређених у пет група.

Подијелите вијест