Otvorena Jedanaesta likovna kolonija „Gacko – Klinje 2018“

Sinoć je u Domu kulture u Gacku svečano otvorena jedanaesta po redu likovna kolonija „Gacko – Klinje 2018“. Publika je imala priliku da se osvrne na radove sa prošlogodišnjeg jubilarnog saziva kolonije. 

I ove godine kolonija je okupila poznata imena likovne scene, koja su godinama unazad dio kolonije, a neki to tek postaju po prvi put.

Dugogodišnji selektor, akademski slikar, Tanja Pikula, predstavila je 14 umjetnika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske koji su dio ovogodišnjeg saziva, izražavajući nadu da će i ovo okupljanje biti uspješno kao i prethodno.

Čast da otvori koloniju pripala je Draganu Bartuli, umjetniku iz Loznice, dugogodišnjem učesniku ovog događaja koji je prerastao u zaštitni znak grada. 

„Zaista nikada, imam utisak, ja sam dugo godina tu prisutan, nije bilo više svijeta na ovom otvaranju izložbe i ove Jedanaeste kolonije. Gacko ima dobar fundus i za dobrih 11 godina bilo bi zaista divno kada bi odvojili neka sredstva i napravili jednu galeriju koja bi mogla da bude jedna stalna postavka i to bi bio vrhunac ove kolonije“, rekao je Bartula.

Umjetnici će se narednih šest dana družiti na području Tjentišta, tražiti inspiraciju i tako stvarati nova djela.

Organizator manifestacije je „Kulturno – sportski centar“ Gacko.