Obilježavanje Mitrovdana: Uručena odlikovanja porodicama poginulih boraca

Izaslanik predsjednika Republike Srpske, Siniša Karan, uručio sinoć je u Nevesinju posthumna odlikovanja porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske. Karan je u okviru Mitrovdanskih svečanosti uručio devet Medalja zasluga za narod za poginule borce iz Nevesinja, Trebinja i Gacka.

Milinko Vulović iz Gacka preuzeo je odlikovanje za poginulog brata Miloša. Kaže da današnje priznanje mnogo znači, jer žrtva njegovog brata nije zaboravljena.

Mitrovdanske svečanosti nastavile su se i danas svetom liturgijom u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg, koju je sa početkom u 9 časova služio episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije uz sasluženje sveštenstva. U porti Sabornog hrama obavljen je slavski obred.

Kod Spomenika slobode služen je parastos, a delegacije su položile vijence.

Parastos je služen i u hramu Svete Trojice u Gacku sa početkom u 9 časova, a potom su predstavnici Boračke organizacije i porodice poginulih boraca iz Gacka obišli Spomen sobu, te zapalili svijeće na spomen obilježjima Odbrambeno – otadžbinskih ratova.

U Domu kulture u Nevesinju danas u 12 časova i 30 minuta biće održana svečana akademija sa bogatim programom i obraćanjem zvaničnika.

(Radio Nevesinje/Opština Gacko)