Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Dan: 3. septembra 2019.

Djeca boravila u Kragujevcu na besplatnoj obuci jedrenja

Proteklog vikenda grupa djece iz Gacka u pratnji radnika JU „Kulturno-sportski centar“ Gacko boravili su u Kragujevcu, na besplatnoj obuci jedrenja na dasci. Poziv u Kragujevac uslijedio je nakon dvogodišnje saradnje sa tamošnjim Jedriličarskim klubom i uspješno realizovane obuke jedrenja na jezeru Vrba nadomak Gacka.

Ovo je bila prilika da JU KSC nagradi onu djecu koja su uspješno završila ovogodišnju školu plivanja. Djeca su pokazala spretnost, talenat i prije svega disciplinu i veliko interesovanje za ovaj sport. Domaćini su ih dočekali srdačno, i kako ističu iz ove javne ustanove, zadali im težak domaći zadatak za sledeću godinu.

„Kragujevčani su bili oduševljeni našim gostoprimstvom tokom njihovog boravka u Gacku, pa je uslijedio i njihov poziv na besplatnu obuku jedernja za djecu. Svi su jako oduševljeni i zadovoljni domaćinima u Kragujevcu. Djeca su imala priliku da nauče osnove sporta na specijalnim jedrilicama zvanim „optimist“, prilagođenim njihovom uzrastu, gdje su pokazali veliko interesovanje i spretnost. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Srđanu Mastiloviću koji je bio spona između nas i ljudi iz Jedriličarskog kluba, kao i profesoru Vladimiru Uroševiću, predjedniku kluba u Kragujevcu, koji je iskoristio svoj autoritet da se i djeca i mi osjećamo ugodno tokom boravka“, rekao je Milan Gutović iz KSC.

Saradnja sa Jedriličarskim klubom dala je već dobre rezultate, pa je cilj JU „Kulturno – sportski centar“ Gacko da u narednom periodu produbi saradnju sa Kragujevcem, na polju kulture i sporta.

Ponovljeni poziv na Info dan za dodjelu bespovratnih sredstava (“EU4Business”)

U srijedu, 4. septebmra, u 13.30 časova, u prostorijama Poslovnog inkubatora u Trebinju biće održan informativni sastanak povodom objave novog javnog poziva za dodjelu grantova prerađivačima u poljoprivredno – prehrambenoj industriji u okviru projekta “Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije – “EU4Business”.

Tekst javnog poziva možete pronaći na linku:
https://eu4business.ba/wp-content/uploads/2019/07/Javni-poziv-Prerada-EU4Business-Final.pdf

Projekat Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije – “EU4Business” je četverogodišnja inicijativa (2018-2022) koja je finansirana primarno od strane Evropske Unije (EU) u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) II. Projekat sprovode “Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit” (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih Nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO). UNDP je odgovoran za provedbu aktivnosti iz oblasti poljoprivrede, prehrane i ruralnog razvoja.

Podsjećamo, projekat “EU4Business” je 29. jula 2019. godine objavio javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda (prerada i marketing).

Sve informacije kao i potrebni dokumenti za ovaj javni poziv se mogu pronaći na linku: https://eu4business.ba/wpcontent/uploads/2019/07/Javni-poziv-Prerada-EU4Business-Final.pdf