Djeca boravila u Kragujevcu na besplatnoj obuci jedrenja

Proteklog vikenda grupa djece iz Gacka u pratnji radnika JU “Kulturno-sportski centar” Gacko boravili su u Kragujevcu, na besplatnoj obuci jedrenja na dasci. Poziv u Kragujevac uslijedio je nakon dvogodišnje saradnje sa tamošnjim Jedriličarskim klubom i uspješno realizovane obuke jedrenja na jezeru Vrba nadomak Gacka.

Ovo je bila prilika da JU KSC nagradi onu djecu koja su uspješno završila ovogodišnju školu plivanja. Djeca su pokazala spretnost, talenat i prije svega disciplinu i veliko interesovanje za ovaj sport. Domaćini su ih dočekali srdačno, i kako ističu iz ove javne ustanove, zadali im težak domaći zadatak za sledeću godinu.

„Kragujevčani su bili oduševljeni našim gostoprimstvom tokom njihovog boravka u Gacku, pa je uslijedio i njihov poziv na besplatnu obuku jedernja za djecu. Svi su jako oduševljeni i zadovoljni domaćinima u Kragujevcu. Djeca su imala priliku da nauče osnove sporta na specijalnim jedrilicama zvanim „optimist“, prilagođenim njihovom uzrastu, gdje su pokazali veliko interesovanje i spretnost. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Srđanu Mastiloviću koji je bio spona između nas i ljudi iz Jedriličarskog kluba, kao i profesoru Vladimiru Uroševiću, predjedniku kluba u Kragujevcu, koji je iskoristio svoj autoritet da se i djeca i mi osjećamo ugodno tokom boravka“, rekao je Milan Gutović iz KSC.

Saradnja sa Jedriličarskim klubom dala je već dobre rezultate, pa je cilj JU “Kulturno – sportski centar” Gacko da u narednom periodu produbi saradnju sa Kragujevcem, na polju kulture i sporta.

Podijelite vijest