ŽOK “Gacko” – “Hapoel Kfar Saba” 0:3, revanš meč za sedam dana

U sportskoj dvorani u Gacku sinoć je odigrana prva utakmica šesnaestine finala CEV Challenge Cup-a, gdje je ŽOK “Gacko” ugostio ekipu Hapoel Kfar Saba /Hapoel Kfar Saba/ iz Izraela. Uprkoz porazu od 0:3, Gačanke su pružile dobar otpor o čemu govori i rezultat po setovima 19:25, 18:25 i 23:25. Želje i volje, ali i podrške publike nije nedostajalo, uprkos i činjenici da o gostujućoj ekipi domaći tim nije imao mnogo informacija. Ipak, prevagnulo je prvenstveno iskustvo gostujuće ekipe.

„Mislim da smo dobro igrali i da smo bili skoncentrisani na igru, posebno kad je u pitanju završnica setova. U tom dijelu mislim da smo bili bolji od domaće ekipe. Ipak, ekipa Gacka je igrala dobro. Ali više se radilo o iskustvu. Igračice Gacka su mlade, imaju dobar potencijal i pred njima je budućnost. Za svaku loptu smo se borili i pokazali svoj kvalitet. Stvari još nisu završene, imamo i drugu utakmicu u Izraelu. Ovo je samo „prvo popluvrijeme“, rekao je trener Hapoela, Čen Imelfarb /Chen Hymelfarb/.

Zahvalio se organizatorima na uslovima koje su im pružili tokom boravka u Gacku.

Trener domaćih odbojkašica, Saša Slijepčević, priznaje da je ovo veliko iskustvo za njih, ali i da mogu da pruže mnogo više.

„Danas nije bio naš dan, nismo ličili na sebe. Ne znam šta je razlog tome, možda pritisak, ali znam da su cure htjele i željele. Mislim da možemo puno bolje, a večeras to nismo pokazali. Idemo u Izrael, naravno, da se nadmećemo, za nas je ovo jedno veliko iskustvo. Potrudićemo se da odigramo na onom nivou na kome mi možemo“, rekao je Slijepčević.

Revanš utakmica će se odigrati u Izraelu, u srijedu 5. decembra. 

Podijelite vijest