Zlatna statua Jovana Dučića pjevačkoj grupi Udruženja “Sava Vladislavić” iz Gacka

Pjevačka grupa Udruženja za očuvanje narodne pjesme i igre „Sava Vladislavić“ iz Gacka, protekli vikend na Četvrtoj međunarodnoj smotri folklora –Veče folklora pored Trebišnjice u Trebinju, osvojila je zlatnu statuu Jovana Dučića i pobrala sve simpatije domaće publike.

U organizaciji Ansambla nacionalnih igara (ANI) „Jovan Dučić“, manifestacija je okupila 28 folklornih ansambla, pjevačkih grupa i solista iz Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

„Utisci su odlični. Nastupili smo na otvorenoj sceni bašte Hotela Platani pred mnogobrojnom publikom i osvojili zlatnu statuu Jovana Dučića. Posebno nas raduje što smo dobili poziv na manifestaciju Dani Republike Srpske u Srbiji, koja će se održati u septembru ove godine“, rekao je predsjednik Društva, Lazar Okiljević.

Podsjećamo da je ovo Udruženje u petak 23. juna, u sali Doma kulture u Gacku, organizovalo ljetni koncert, na kojem su pored članova KUD-a domaćina učestvovali KUD „Despod Đurađ“ iz Ralje, narodni guslari, kao i polaznici Dječijeg vrtića.

Članovi KUD-a već u subotu putuju u Užice gdje će nastupiti na Međunarodnoj smotri folklora.

 

Podijelite vijest